Събитиен Мениджър на мястото на събитието

И така, стигнахте до денят на Вашето събитие. Можете ли да въздъхнете дълбоко и да сте сигурни, че всеки детайл ще бъде перфектен? Или не чак толкова… Нека да поговорим за вашето спасение. Това е под формата на мениджър на събития, технически директор, координатор на събитията … и т.н.

Ако стресът от последните няколко месеца на планиране или дори година не ви накара да се задържите, вашето събитие е готово да поеме това предизвикателство. Ти си плановикът, знаеш всяка сбирка, тайник и кръстопът от това събитие, така че много добре знаеш, че не можеш да бъдеш на десет места наведнъж. И без значение колко пари си хвърлил в този фонтан, мечтаещ да бъдеш супергерой, няма как да ти порастнат пет допълнителни крайника, за да се включиш добре във всеки планиран елемент. Точно там идва добавената стойност на мениджъра на събития.

Нека да поговорим за вашето спасение. Това е под формата на мениджър на събития, технически директор, координатор на събитията … и т.н. Терминът е взаимозаменяем, но позицията е по-ценна за вашето събитие от онези теми, над които сте агонизирали … цветя, без цветя, цветя, без цветя ?! Виждаме отново и отново, че мениджърът на събития наистина трябва да е в една от рекламите на MasterCard … той се оказва безценен. Ние, в случай на индустрията, трябва технически да започнем да наричаме Мениджъри на събития, нашите мажоретки. Нуждаете се от кафе, за да успокоите нервите, той е на кафе-машината, ако сте забравили да извадите брошурите, той вече го е направил, не можете да си спомните кога пристигат VIP-те, той размахва дневния ред и изплюва информацията, за да няма никой забравен. Нека бъдем честни, в някакъв момент трябва да започнете да делегирате на отговорностите, които се хвърлят в лицето ви, без значение колко много се борите да се откажете от контрола.

Ето какви супер-човешки предимства имат събитийните мениджъри:

Управление на часовника: Те имат способността да ви възвърнат спокойствието, да овладеят целия екип, да се съсредоточат върху дневния ред, докато главата им остане здраво закрепена на раменете и не изпускат очи от целите на събитието.

Умения за разрешаване на проблеми: Благодарение на дългогодишния си опит, мениджърите на събития са усъвършенствали находчивостта до съвършенство. Независимо дали поръчковият завеса дойде с един крак прекалено кратък, PowerPoint на клиента е повреден или вашият VIP високоговорител се разхожда малко по-затрошен, Event Manager може MacGyver бързо да се справи с някакъв проблем.

Комуникацията е ключова: Най-уважаваните координатори ще споделят визията ви с целия екип и ще комуникират ясно и уважително. Какво води до развалени връзки? Липса на комуникация, така че това е основна съставка на вашия успех. Какво облекчение е да имате една точка на контакт, така че вашият мениджър на събитията може да разтревожи войниците да ви вземат от вашата чиния!

Дишащ страст: Една от основните ни цели тук е в забавлението. Нуждаете се от някой, който не само да ви развеселява, но и да предаде ентусиазма по веригата. А един харизматичен лидер ще вдиша живот в това, което прави, и то ще го направи заразително!

Процъфтява под натиск: Истинския мениджър на събития бързо решава проблемите и може да остане спокоен в най-тежките ситуации. Бихме могли едва ли не да кажем, че иска нещо да се обърка. Но, няма да кажем това.

Сега осъзнавате ли истината за стойността на мениджъра на събития?….

 

Следваща стъпка: Попитайте дали вашето място или продуцентска компания предлагат опцията или дори да включат диспечера на събития. Ако не, свържете се с най-близката агенция за организиране на събития, която познава мястото и публиката на събитието ви. В повечето случай – това сме ние 😉